Themalezing: “Blessurepreventie & Herstel”

bij Winterguard The Pride Huizen

Op zaterdag 11 mei mocht ik een lezing verzorgen bij Winterguard The Pride. Een ambitieuze vereniging die graag werk wil maken van het verkleinen van blessurerisico onder de leden.

Veel leden komen van buiten de regio. Zodoende worden er veel trainingsuren in het weekend gemaakt. Dat zorgt voor een hoge piekbelasting en dat is een belangrijke factor bij het oplopen van blessures. Bij deze lezing heb ik kennis en vaardigheden aangereikt waarmee de trainers en de leden zelf stappen kunnen maken in het reduceren van het blessurerisico. Dit zorgt tevens voor een beter prestatievermogen. Om de kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk te kunnen gaan toepassen heb ik een richtlijn hand-out opgesteld waarmee de trainers en leden stapsgewijs de adviezen kunnen gaan implementeren. Ik zal de komende maanden nauw betrokken zijn bij het implementatieproces.

Lees ook mijn artikelen

Artikelen via PsychFysio

Ik heb ondertussen vele artikelen mogen schrijven voor nascholingsbedrijf PsychFysio. Kijk voor de artikelen die ik heb geschreven op www.PsychFysio.nl. Zoek via de zoekbalk op:

Lees verder »